De dagen worden langer, de zon schijnt harder en dat betekent maar één ding: het is tijd om je tuin weer zomerproof te maken! Of je nu een grote achtertuin of een klein balkon hebt, er zijn altijd wel manieren om je buitenruimte om te toveren tot een zomers paradijs waar je kunt ontspannen en genieten van de lange zomerdagen.

Groen, groener, groenst

Breng je tuin of terras terug tot leven door veel planten en bloemen te plaatsen. Of je nu gaat voor mooie terracotta potten met bloemen en planten of misschien zelfs een kleine moestuin, dat is aan jou. Houd je vooral niet in en maak van je buitenruimte een groene oase vol bloemen, planten, struiken en bomen. Wedden dat al dat groen je humeur elke dag zal opkrikken. Vergeet de planten en bloemen natuurlijk niet te onderhouden en geef ze voldoende water, zeker op warme zomerdagen.

Creëer een plek om te ontspannen

Maak een gezellige plek waar je kunt relaxen en genieten van de zomerse dagen. Een comfortabele loungehoek met zachte kussens en een kleine stretchtent boven je hoofd kan de perfecte plek zijn om te ontspannen met een goed boek of om bij te kletsen met vrienden en familie. Heb je geen plaats voor al te grote tuinmeubelen in je buitenruimte? Ook een paar leuke kussens en een kleine parasol zijn al heerlijk om het jezelf comfortabel te maken.

Hang sfeerlichtjes op

Voeg wat sfeerverlichting toe aan je tuin om een gezellige sfeer te creëren zodra de zon ondergaat. Denk aan lantaarns, kaarsen of zelfs lichtslingers. Zo is het er ‘s avonds ook nog langer licht en kan je dus zelfs tot in de late uurtjes van je tuin genieten. Lichtjes zijn dus niet alleen heel mooi en gezellig, maar ook nog eens praktisch. Win-win!

Bereid je voor op buiten eten

Zomer betekent barbecues en buiten eten! Zorg ervoor dat je een mooie eethoek in je tuin hebt waar je kunt genieten van heerlijke maaltijden in de buitenlucht. Een tafel met comfortabele stoelen en een parasol voor wat schaduw zijn essentieel voor een geslaagde zomerse maaltijd. Je wil namelijk niet met de volle zon op je snoet eten. Je kan eventueel ook de eettafel plaatsen onder een stretchtent. Een stretchtent kopen doe je voor een goede prijs en deze biedt veel ruimte in de schaduw, wat echt wel welkom is op warme zomerdagen.